2015. május 27., szerda

Kéktúra 23. szakasz - Bükk

Nagyon rákaptunk az Országos Kéktúrára. Már a tavaly tavaszi kirándulásunkat is az OKT motiválta részben, az idei kirándulásunkat pedig már egy az egyben a 23. túraszakaszra fűztük fel. Időközben Juli ajándékba kapott Kéktúra atlaszt, kéktúrás fotóalbumot, egy másik élménybeszámolós könyvet. Mind-mind csak növelte a lelkesedésünket olyannyira, hogy még haza sem értünk, már a következő szakasz kiválasztásán, valamint annak logisztikáján gondolkodtunk. Ne rohanjunk azonban ennyire előre, lássuk hogyan telt a kalandos bükki kirándulás.

2015. május 16., szombat

Edzés a Kevélyen

Dátum: 2015. 05. 09.
Táv: 21,1 km
Mozgási idő: 4h 32m
Átlagsebesség: 4,6 km/h
Teljes szintemelkedés: 677 m
Nehézségi fok: ***

Edzenünk kell, ugyanis nagy vállalkozás előtt állunk. Legalábbis nekünk nagy. A pünkösdi hétvégét a Bükkben fogjuk tölteni, és terveink szerint három nap alatt végigjárjuk a kéktúra útvonalát Putnoktól Sirokig. Erre készülve használtuk ki a szép idős szombatot, és indultunk neki a Nagy-Kevélynek.

2015. május 1., péntek

Balatonfüredi évadnyitó - Deocaching 2015

Lassan ért idén ide a tavasz, aztán egyszer csak itt volt, teljes valójában. Így a kirándulásaink is megcsúsztak, és eddig csak kisebb sétáink voltak. Nagyon megörültünk neki, mikor megláttuk, hogy a debreceni kesserek Balatonfüreden rendezik meg a már több éves múltra visszatekintő DeoCaching rendezvényüket (két éve már részt vettünk rajta egyszer Debrecenben). Gyorsan és könnyen beszerveztük a szüleimet is, végül a tesómat is, jelentkeztünk, és tűkön ülve vártuk a hétvégét. Az idő pedig nagyon kegyes volt hozzánk, csodálatos tavaszi, kora nyári melegben és napsütésben volt részünk.