2014. május 29., csütörtök

A bakonyi bauxit nyomában

Dátum: 2014. 05. 18.
Táv: 8,3 km + 2,1 km
Mozgási idő: 1h 50min + 30min
Átlagsebesség: 4,5 km/h
Teljes szintemelkedés: 340 m
Nehézségi fok: **

A családdal még nem nagyon kirándultunk idén, így már alig vártuk, hogy végre jó idő legyen, és mehessünk ki. Már a héten elkezdtük tervezgetni a lehetséges útvonalakat, de a bizonytalan időjárás miatt nem mertünk túl hosszú, erdős túrát szervezni. Végül több kisebb bakonyi kör mellett döntöttünk, ahol ha esik is, hamar vissza tudunk térni a kocsihoz. A csapat pedig szépen lemorzsolódott, anya és Gábor se jött velünk, így csak Viktorral és apával indultunk neki.

2014. május 10., szombat

VI. Geocaching teljesítménytúra

Dátum: 2014. 05. 03.
Táv: 17 km
Mozgási idő: 3h 20m
Átlagsebesség: 5,1 km/h
Teljes szintemelkedés: 570 m
Nehézségi fok: ***
 
Mit nekünk egy kis bőrig ázás, jégeső? 20 kilométer után szakadó esőben, mocsárban erdőjárás? Ha lúd, legyen kövér alapon a hét eleji aggteleki kirándulásunkra szombaton rátettünk még egy lapáttal, és bevállaltuk a VI. Geocaching Teljesítménytúrát a Pilisben. Pedig erre a napra is országos esőt mondtak az időjósok...

2014. május 4., vasárnap

Kalandok a karszton

Már hagyományossá vált, hogy május 1-je környékén elmegyünk pár napra kirándulni az országban. Jó pár éve tervben volt Aggtelek és környéke, de eddig nem jutottunk el oda. Viszont idén sikerült megszervezni egy háromnapos kiruccanást. A hosszúhétvégét megtoldottuk még három szabadságos nappal, hogy kikerüljük az országos szünetben várható nagy rohamot. Ez sikerült is. Jósvafőtől nem messze, a szelcepusztai vadászházban foglaltunk szállást, és a 13 fős kastélykának mi voltunk az egyedüli lakói. Nagyon hangulatos volt az erdő mélyén, távol mindentől, pár ló és szarvas társaságában pihenni. Vasárnap este leutaztunk Viktorékhoz Domoszlóra, hogy másnap onnan induljunk neki az útnak.